Waarom dit project?

Omdat ik later wil kunnen toepassen op mijn oldtimer projecten maar ook eventueel later bij mijn baan, het staat altijd leuk op mijn CV of linkedin dat ik ervaring heb met product fotografie.

Wat voor soort producten wil ik op de foto zetten en welke vaardigheden wil ik leren?

Ik ga mij vooral focussen op voertuigen. Auto’s, motoren, brommers etc.
Ik wil leren hoe je alle details kan laten zien, het voertuig het beste op de foto kan zetten ook qua achtergrond, licht etc.

Wat zijn de risico’s?

Dat de het product te mooi op de foto staat en dat als een potentiele koper langs komt het echte product niet op de foto vind lijken.

Hoe zorg ik dat ik op het goede pad blijf?

Ik ga tussentijds mensen vragen om feedback, ik ga dit aan vrienden vragen, handelaren en mensen die verstand hebben van fotografie. De tussentijdse foto’s komen te staan in mijn portfolio samen met de gegeven feedback.

Hoe zorg ik dat mijn planning goed loopt?

Ik hoop per week 1 stap te kunnen afronden van mijn stappenplan. Hier besteed ik mijn vrije dag(en) aan en de tijd die ik over heb.

Wat wil ik gaan bereiken?

Ik wil graag dat mijn advertenties dankzij de foto’s meer worden bekeken, dat de winstmarge hoger komt te liggen en dat alles er professioneel uitziet.

Stappenplan:

    1. Aan de hand van tutorials, artikels en YouTube video’s kennis maken met de basis van het product fotografie. Dingen zoals, hoe zorg je voor dat je product eruit springt, hoe zorg je voor een goede sfeer, moet je kleuren gebruiken, welke details laat je zien etc etc. Aan de hand van deze tutorials ga ik een begin maken door de theorie langzamerhand toe te passen. De theorie die mijn geholpen heeft ga ik samenvatten en verzamelen.
    1. Als ik de basis onder de knie heb ga ik mij echt focussen op het soort product wat ik op de foto wil zetten. Een auto op de foto zetten gaat natuurlijk anders dan als je een horloge op de foto zet. Dus dan ga ik mij focussen op de theorie van het gekozen productgroep.
    1. Heb ik die theorie ook door ga ik beginnen met mijn eerste test foto’s maken. In deze foto’s probeer ik de geleerde theorie zo goed mogelijk toe te passen.
    1. Als het goed gelukt is in mijn ogen en die van iemand anders, dus ik ga ook feedback vragen van anderen. Is alles goed gelukt ga ik verder met de theorie toepassen en de goed gelukte foto’s testen. Zo niet ga ik kijken wat ik moet verbeteren en pas deze aan.
    1. De testfase, hier ga ik kijken of de foto’s geholpen hebben. Ik ga dezelfde online advertentie een week online gooien, aan de hand daarvan ga ik kijken of de advertentie met de goede professionele foto’s meer traffic krijgt dan de advertentie met de slechtere foto.
    1. Na de testfase ga ik de cijfers vergelijken, wat waren de views/clicks, hoe waren reacties van de geïnteresseerde, is het hoogste bod op de advertentie met de goede foto’s ook hoger? En waren de foto’s niet te goed, dat ze klagen dat hij er op de foto’s er te mooi uitzag. Als de traffic en de uiteindelijke winst hoger ligt dan vind ik dit project geslaagd.

    Categorieën: EmielSemester 1