De advertentie test.

De advertentie van de snorfiets heeft één week online gestaan met foto’s die snel zijn gemaakt met de telefoon en één week online met foto’s die ik heb genomen aan de hand van mijn theorie en met een goede camera. Zie hier de resultaten. De tekst en titel was bij elke advertentie hetzelfde alleen de foto’s waren anders.

Voor de snorfiets had ik €50 betaald en er 2.5 jaar op rond gereden. Alles boven de €50 is dus winst.

De tekst van de advertentie.

Te koop! Leuke originele heren Spartamet uit 1987 met stalen velg. Deze Spartamet is zo uit opa en oma’s schuur gehaald en klaar voor een nieuw baasje.

De spartamet heeft nog vele leuke details zoals; een originele fietspomp, sparta logo bel, alle stickers en diverse sparta logo’s verspreid over de snorfiets.

De spartamet heeft een zgan nieuwe banden en binnenbanden en de carburateur is gereviseerd. Met deze gereviseerde carburateur loopt hij goed en netjes 25.

Het is een originele Spartamet herenmodel waarvan de stickers nog goed zijn en de rest nog in originele staat is, het framenummer is gecheckt en hij komt uit de eerste reeks.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De advertentie met de snel gemaakte foto’s.

Met deze foto’s stond de advertentie eerst online. De foto’s waren snel gemaakt toen de fiets uit de stalling kwam. Ik heb verder niet gekeken naar het licht of hoe de fiets op de foto stond, als alles maar duidelijk was.

Ik heb uiteindelijk 385 views gekregen in één week en het hoogste bod was €90. Niet heel denderend dus. Ik had veel interesse maar voor luttele bedragen waar ik niks mee kon.

De advertentie met de ‘professionele’ foto’s.

Voor de de volgende fotoreeks heb ik de fiets bij een fietspad gezet zodat je een scene neerzet. Zodat de mensen zien dat hij het doet en dat ze zien hoe hij dus gebruikt kan worden. Ik heb een aantal details van de fiets op de foto gezet en ook gelet op de positie en het licht zodat de fiets er perfect op komt te staan.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

Ik heb de spartamet na 2 dagen al verkocht aan een Duitse verzamelaar. Hij vond hem er zo goed uitzien dat hij hem gelijk wilde kopen. Hij herkende de fiets al van mijn oude advertentie maar vond hem toen er niet super uit zien. Hij heeft hem overgenomen voor €125, toen ik hem had gereserveerd bleven de views nog steeds goed omhoog gaan. Hij werd in 4 dagen 250x bekeken terwijl hij al 2 dagen gereserveerd stond.

Wat vond de koper van de foto’s?

Hij vond dat de foto’s de fiets erg goed in beeld hebben gezet, niet dat hij er op de foto’s er beter uitzag. Hij vond de foto’s professioneel eruit zien en ook was hij blij dat ik alle details op de foto had gezet.

Categorieën: EmielSemester 1