Nou het eerste semester zit er alweer en ook mijn eerste coaching opdracht. In mijn portfolio kan je lezen wat ik heb gedaan voor dit semester (een samenvatting van mijn blogs), mijn gemaakte uren en een starrt reflectie. Ga er goed voorzitten want het is een hele lap tekst.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De stappen naar het eind resultaat.
Voor elke stap die ik heb gezet heb ik een blog gemaakt.

Stap 0.5: Dit was de hackaton. Hier heb ik ook een blog over geschreven hoe mijn ervaring was. Hier begon het dus allemaal mee. Dit blog is te lezen op: https://emielpit.nl/hackaton

Stap 1: Mijn eerste stap was eigenlijk een stappenplan maken. Hoe ga ik dit project aanpakken, hoe ga ik dit doen, wat ik wil leren en waarom ik het doe. Ik heb eerst op een rijtje gezet wat ik precies wil bereiken en wat nou eventuele valkuilen kunnen zijn. Aan de hand van die vragen heb ik een stappenplan gemaakt zodat deze mij op gang helpt.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/planvanaanpak/

Stap 2: Stap nummer twee was op jacht gaan naar knowledge. Ik heb mij ingelezen over hoe productfotografie nou eigenlijk moet en hoe je het product het beste op de foto kan zetten. Ik heb youtube video’s hier over gekeken, blogs gelezen, artikelen gelezen, tutorials gekeken en met een bevriende fotograaf er over gepraat. De informatie die voor mij nuttig was
heb ik samengevat en is terug te lezen op: https://emielpit.nl/productfotografie-hoe-dan/

Stap 3: In stap drie heb ik mijn theorie toegepast in praktijk. Ik ben naar een autosloperij met de gedachte dat ik daar auto’s op de foto kon zetten zodat ik mijn geleerde theorie op grote producten kon toepassen. Alleen regende het de gehele dag op locatie, daarom heb ik er voor gekozen om als opdracht voor een vriend zijn horloge goed op de foto te zetten op locatie, want ik had geleerd dat locatie en omgeving een grote rol speelt in product fotografie. De foto’s en verdere uitleg zijn in te zien op: https://emielpit.nl/productfotografie-oefening-op-locatie/

Stap 4: Nadat ik de foto’s heb gemaakt heb ik gevraagd op feedback. Dit heb ik gedaan aan een bevriende fotograaf die bekend is met productfotografie, iemand die het product al heeft maar in de markt is voor nog een horloge van dat merk (terugkerende koper) en iemand die nog geen horloge heeft (nieuwe koper). Zodat ik feedback krijg van een professional ik het vakgebied maar ook van klanten of het echt werkt zulk soort foto’s. De feedback heb ik later toegepast in mijn product shoot voor marktplaats. Volledige feedback is te lezen op: https://emielpit.nl/productfotos-feedback/

Stap 5 en 6: Stap vijf en zes doe ik even samen omdat het ook in één blog staat. Dit was uiteindelijk de grote test. Kijken of goede foto’s echt helpen met het verkopen van een product. Eerst had een advertentie online gezet met foto’s die snel waren gemaakt in de zomer toen ik mij nog niet had verdiept in productfotografie met een tekst en een titel. Deze heeft een week online gestaan, daarna is deze eraf gehaald en opnieuw erop gezet met alleen nieuwe betere foto’s waar ik de theorie heb toegepast die ik heb geleerd, de tekst en titel bleven hetzelfde. De foto’s, uitgebreide uitleg en feedback klant is te lezen op: https://emielpit.nl/resultaten-advertentietest/

Het resultaat van de test: De foto’s hebben aanzienlijk geholpen, ik was het product niet alleen sneller kwijt maar ik kreeg er ook meer geld voor. De feedback van de klant was dat hij zeer tevreden was met hoe hij er ook in het echt uitzag en de foto’s hem hebben overgehaald om te kopen. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat en de stappen die ik heb gezet tot het eindresultaat.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel


Logboekje/urenbank

Dit zijn mijn gemaakte uren met de taak die ik heb uitgevoerd

Bij sommige was het bijvoorbeeld 1 of 2 uur en ongeveer 15/20 minuten deze zijn afgerond naar onder. Bijvoorbeeld 1 uur en 20 minuten blijft gewoon 1 uur.
Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De resultaten van mijn productfotografie

Hieronder zijn de resultaten te zien van mijn beste foto’s die ik heb gemaakt in dit semester voor dit project. De eerste slechte foto’s van de spratamet staan op het artikel van resultaten advertentietest. Hier kan je ook zien met wat voor soort ik foto’s ik voorheen maakte voor marktplaats.
Linkje naar het blog: https://emielpit.nl/resultaten-advertentietest/

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De foto’s van de spartamet van de professionele advertentie.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De goed gelukte foto’s van het horloge.

S.T.A.R.R.T. reflectie: main project productfotografie

Situatie: Voor coaching moesten wij een eigen project opzetten waarin jij als online contentcreator kan ontwikkelen. Ik had gekozen om mij te focussen op productfotografie omdat dit mij interessant leek en ik dit niet alleen voor mijn opleiding kan toepassen maar ook voor mijn online brommer handel.

Taak: Mijn taak was dus mij verdiepen in de wereld van productfotografie en mijzelf er ook in ontwikkelen. Dus veel theorie doornemen en oefenen met producten fotograferen.

Actie: Ik heb voor dit main project dus meer eerst verdiept in de theorie van productfotografie. Ik heb tutorials gekeken, een fotograaf gesproken en online artikelen gelezen. Alles wat ik heb geleerd en wat voor mij nuttig is samengevat en in een blog gegoten. Zodat ik deze bij de hand had mocht ik iets vergeten tijdens shooten.

Ik heb op locatie foto’s gemaakt als oefening en op deze foto’s heb ik feedback gevraagd van drie verschillende soorten mensen die interesse hebben in dit soort foto’s. Deze feedback kon ik uiteindelijk gebruiken bij mijn advertentietest.

Daarna heb ik mijn advertentie test uitgevoerd. Deze test hield in dat ik ging kijken of goede foto’s echt hielpen. Eerst heeft de advertentie met slechte foto’s online gestaan voor een week en daarna de advertentie met goede foto’s, de tekst en titel bleven hetzelfde. Toen dit afgelopen was heb ik de gegevens vergeleken en een conclusie getrokken.

Resultaten: De resultaten waren kort gezegd, de gemaakte foto’s die je hierboven al hebt gezien, een betere kennis in productfotografie en natuurlijk de winst van de verkochte brommer! Op de foto’s heb ik zeer goede feedback ontvangen, van de horloge foto’s en van de spartamet foto’s (feedback is te lezen in blogs).

Reflectie: Ik ben erg tevreden met mijn resultaten, de foto’s zijn goed gelukt, ik heb veel geleerd en mijn test heeft goed uitgepakt. Van alles wat ik heb geleerd ga ik het zeker toepassen bij mijn volgende advertenties. Door dit project ben ik ook anders gaan kijken naar hoe producten op de foto worden gezet.

Ik kon mijn kennis van lightroom goed combineren met dit project, dit zorgde ervoor dat ik mij meer kon focussen op echt het foto’s maken en de theorie leren.

Transfer: De volgende keer kan ik toch beter iets meer oefenen met het foto’s maken zelf, omdat het van de autosloop niet ging zoals verwacht kon ik mij niet volledig focussen op het maken van foto’s van grote producten. De volgende keer zorg ik dat ik toch iets minder theorie ga doen en toch wat meer echt op pad ga om foto’s te maken of dingen te doen.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

S.T.A.R.R.T. reflectie: side project wordpress blog maken

Situatie: Voor coaching moest ik een online medium hebben waar ik mijn vooruitgang op kon laten zien. Ik heb gekozen om een wordpress blog te maken omdat ik het domein toch al had.

Taak: Mijn taak was dus een wordpress blog opzetten zodat ik deze makkelijk kan gebruiken als ik iets wil posten. Niet dat ik nog een half uur extra bezig ben met het goed maken van de site als ik een blog wil posten.

Actie: Eerst ging ik opzoek naar een geschikt gratis thema. Na lang zoeken kwam ik uit op HESTIA. Deze look beviel mij wel en mij werd vanuit stage verteld dat deze editor heel goed te gebruiken was. Ik had de gratis versie geïnstalleerd en ben gelijk gaan testen hoe alles werkte. Nadat ik dat onder de knie had ben ik mijn site gaan opzetten. Zorgen dat het naar mijn smaak er goed uitzag en het een Emiel Factor gegeven had. Daarna heb ik de site zo opgezet zodat ik hem gelijk gebruiken kon voor het posten van blogs. Het ging niet zonder enige foutjes hier en daar, ook ontdek ik steeds meer dingen in het thema die aangepast kunnen worden dus het blijft een blijfend projectje.

Resultaten: Nou op het resultaat lees je dit nu. Het resultaat is deze site.
Ik heb niet echt feedback gekregen op de website, maar ik ben er zeer tevreden mee.

Reflectie: Ik ben zeer tevreden met hoe de site eruit ziet. Ik kan mijzelf er in terug vinden en ik vind de website mooi simpel en overzichtelijk. Geen poespas met menu’s in menu’s of dat je 50x moet klikken om ergens te komen. Ik ga deze site hier en daar nog wat tweaken maar ik ga zeker geen andere opzetten voor een ander semester.

Transfer: De volgende keer kan ik dit misschien als main project doen. Dat ik mij meer verdiep in de wondere wereld van wordpress en misschien zelfs een heel thema kan maken.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

S.T.A.R.R. reflectie: Digitale vaardigheden

Situatie: Tijdens mijn project heb ik mijn digitale vaardigheden en mijzelf ook verbeterd op sommige digitale aspecten.

Taak: Het ontwikkelen van mijn digitale vaardigheden door middel van oefenen met wordpress en productfotografie.

Actie: Mijn acties hiervoor waren; theorie inlezen over productfotografie, oefenen met productfotografie in de praktijk, mijn eigen wordpress blog opzetten en daarmee verder oefenen. Ook heb ik de advertentie test uitgevoerd.

Resultaten: De resultaten zijn dus; de gemaakte foto’s, de geschreven blog, de uitgevoerde test en deze blog site. (alle resultaten zijn te zien in deze portfolio en de blogs).

Reflectie: Ik heb zeer tevreden met de resultaten en de gemaakte middelen. Ik ben toch een beetje trots op mijzelf dat ik toch de motivatie had om bijna wekelijks een blog te posten met mijn vooruitgang. De middelen vind ik uiteindelijk goed gelukt en alles wat ik wilde doen heb ik uiteindelijk gedaan en gehaald.
Het enige wat ik anders zal doen is toch iets meer in de praktijk oefenen en dat dus ook laten zien.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

Nou dat was het eindelijk je bent bij het einde, bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Kusjes ya boy Emiel Pit