Wat hebben jullie allemaal gedaan?

Deze week zijn wij bezig geweest met; het zoeken van een goede site of bedrijf om onze producten te laten drukken (en uiteindelijk een keuze gemaakt), een webshop domein met wordpress gekocht en alvast een begin gemaakt met aan het ontwerp voor de merch.

De uiteindelijke drukker keuze.

Wij zijn na een lang onderzoek en vele offertes later op TeamShirts gekomen. Dit bedrijf biedt aan wat wij nodig hebben en ook voor een zeer aantrekkelijke prijs. Ik ben op dit bedrijf gekomen na lang Google afstruinen en vragen of mensen nog goede sites wisten voor mij. Wij hebben voor dit bedrijf gekozen omdat zij een zeer scherpe prijs hebben, goede kwaliteit merk shirts verkopen en als je meerdere soorten producten koopt krijg je combo kortingen.

Het webshoppie.

Wij hebben gekozen voor een basic wordpress website omdat wij beide daar ervaring mee hebben. Het is afgesloten bij starto omdat wij ook beide ervaring hebben bij deze provider. Dit is allemaal geregeld door Marijn.

Het photoshopje.

Voor onze merch hebben wij gekozen om een foto aan te passen en deze op de merch te drukken. Marijn heeft met de artiest een shoot gehad en van deze foto’s hebben wij een uiteindelijke keuze gemaakt. Voor de merch heb ik een beginnetje gemaakt door een lettertype samen te stellen en een foto te bewerken zodat wij wat meer mogelijkheden hadden.

Links onder zie je hoe de foto eerst was, ik vond persoonlijk de ladder wat te klein, dus ik heb de ladder verlengt, zodat hij nog niet zijn eind heeft bereikt dit geeft meer een gevoel dat hij er wel bijna is maar toch nog net niet, dat hij het hoogste van de (toon)ladder nog moet bereiken. Ook heb ik het label verwijderd van de ladder zodat het merk niet zichtbaar is.

Voor het lettertype is een neonsign font gekozen, zodat je deze shine kan toevoegen als extern licht waar hij heen gaat en ook past het bij de vibe die wij willen creëren.

Dit bestand had ik naar Marijn gestuurd zodat hij deze af kon maken voor zijn leerdoel, ik heb hem hierbij geholpen.

Nou wat nu, hoe vond je het en hoe verder?

Ik vind dat wij zo een goede basis hebben gelegd en dat wij zo erg goed op schema liggen. Alles liep snel en voorspoedig als een geoliede machine en omdat ik al eerder met Marijn heb gewerkt lagen wij ook bij alles op één lijn. Ook heb ik erg veel zin om bezig te gaan met de website, dat is toch wat anders voor mij dan het vormgeven.
Volgende week gaan wij bezig met de website en de merch bestellen, zodat wij deze voor de kerstvakantie hebben.

Categorieën: Emielsemester 2