Dit was een gezamenlijk project maar mijn portfolio is individueel, hierin kijk ik terug hoe ik alles heb ervaren en wat ik heb gedaan voor dit project.

Periode nummer 2 zit er ook weer op. In mijn portfolio kan je lezen wat ik heb gedaan voor dit semester (een samenvatting van mijn blogs), mijn gemaakte uren en een starrt reflectie. Het is nog al veel dus ga er goed voor zitten. Dit keer heb ik het project niet alleen gedaan maar met Marijn. Ons project was een merch website opzetten, merch ontwerpen en daar een promotie shoot voor doen. De website opbouwen en de shoot waren mijn leerdoelen.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De stappen naar het eind resultaat.
Voor elke stap die ik heb gezet heb ik een blog gemaakt.

Stap 1: De eerste stap van het project natuurlijk een stappenplan maken. Hoe gaan wij dit project samen aanpakken, wat komt er allemaal bij kijken, wat wil ik zelf leren (mijn leerdoelen) en een planning maken van wat er moet gebeuren. Ik heb eerst gekeken wat ik zelf wil leren, daarna heb ik met Marijn gezeten wat wij allebei willen leren en aan de hand daarvan een planning gemaakt.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/hoe-wat-waarom-deel-semester-2/

Stap 2: Stap nummer twee was deskresearch doen. Ik heb vooral gekeken naar welk wordpress thema wij konden gebruiken, hoe we het beste het product kunnen verkopen en wat voor kosten bij het maken van de producten komen kijken. Samen met met Marijn heb ik nog gekeken naar hoe wij alles gaan promoten en de uitkomst van mijn desk research bespreken.
Dit is allemaal terug te lezen op: https://emielpit.nl/uitkomst-deskresearch/

Stap 3: Stap 3 was weer een deel desk research. Opzoek naar een goede drukker, eentje met goede reviews, goede kwaliteit en natuurlijk dat allemaal voor een zacht prijsje. Uiteindelijk zijn wij gekomen op teamshirts zij boden alles aan wat wij zochten in een drukker.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/update-progress-project-deel-photoshopje-en-webshoppie/

Stap 4: Stap vier was eindelijk geen theorie maar echt actie, iets uitvoeren. We hebben een domein gekocht en het door ons gekozen thema Kable erop geactiveerd.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/update-progress-project-deel-photoshopje-en-webshoppie/

Stap 5: Stap vijf was het ontwerpen van de merch. Ik had voor Marijn een opzetje gemaakt zodat hij deze verder kon uitwerken voor het uiteindelijke design. Ik had de aangeleverde foto aangepast, er een titel boven ontworpen en Marijn de rest laten doen.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/update-progress-project-deel-photoshopje-en-webshoppie/

Stap 6: Stap zes de merch bestellen/laten printen. Dit hebben wij dus laten doen bij teamshirt. Marijn had alle definitieve prints gemaakt met mijn ondersteuning, deze waren ook gelijk goed gekeurd door de artiest. Ik heb alle bestanden print klaar gemaakt en Marijn heeft ze besteld.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/update-progress-project-definitieve-prints-en-website/

Stap 7: Stap zeven was het eerste opzetje maken voor de website. Hierin heb ik een aantal test producten gezet en het betaling systeem geactiveerd. Alleen door een fout was de site helemaal offline gehaald, door deze fout moest stap zeven weer herhaald worden.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/update-progress-project-definitieve-prints-en-website/

Stap 8: Stap acht was de foto shoot/het writersweekend. Tijdens het writersweekend is de door mij geregelde shoot van start gegaan. Wij zijn eerst opzoek gegaan naar een goede locatie, daar hebben wij de shoot gehouden met alle merch en de artiesten. Nadat de middag voorbij was heb ik alle foto’s ge-edit, alle foto’s gechecked en een selectie gemaakt met welke wij willen gebruiken voor de promotie.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/eindelijk-weer-eens-een-update-blog/

Stap 9: Stap negen was de website afmaken. De website heb ik weer vanaf de grond omhoog gebouwd na de crash. Alle producten zijn toegevoegd en de site is in de huisstijl van de artiest opgemaakt.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/eindelijk-weer-eens-een-update-blog/

Stap 10: Stap tien was de website grondig eind testen. Nadat de site klaar was qua design hebben wij hem eerst goed zelf getest. Alle punten die wij tegenkwamen gelijk aangepast zodat de site perfect was voor ons test publiek. Ik heb een wachtwoord op de site gezet zodat de site nog niet toegankelijk is voor iedereen en alleen voor de eerste echte test klanten.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/het-einde-is-nabij/

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel


Logboekje/urenbank

Dit zijn mijn gemaakte uren met de taak die ik heb uitgevoerd

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De resultaten van de shoot

Hieronder zijn een aantal resultaten van de shoot te zien. Dit zijn vooral de foto’s waarin alle artiesten en alle merch te zien is. Op deze reeks foto’s ben ik het meest trots omdat ik de compositie mooi vind, alles loopt goed over qua voor en achtergrond, de merch is goed zichtbaar op de foto’s en heb je een variatie van serieus en minder serieus.
Linkje naar het blog: https://emielpit.nl/eindelijk-weer-eens-een-update-blog/

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De resultaten van de shoot.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

Hieronder zijn de belangrijkste pagina’s van de website te zien. Ik ben zeer tevreden met hoe alles is geworden. De website straalt simpel maar effectief uit waar ik ook op richtte tijdens het ontwerpen. De main focus is gebleven bij verkopen en producten aanbieden zonder veel poes pas en dat heeft de website nu ook.
Linkje naar het blog: https://emielpit.nl/het-einde-is-nabij/

Impressie van de website.

S.T.A.R.R.T. reflectie: main project merch website opzetten

Situatie: Voor coaching moesten wij een eigen project opzetten waarin jij als online contentcreator kan ontwikkelen. Ik had gekozen om samen met Marijn een merch website op te zetten voor een artiest. Dit leek ons heel erg interessant om te doen en om te kijken wat er nou allemaal bij komt kijken.

Taak: Mijn taak was het onderzoeken naar hoe je het beste een webshop kan opstarten, wat daarbij komt kijken (thema gebruik, payment system, welke builder etc). Toen dat rond was, was mijn taak het opstarten van de website, Marijn helpen met de merch ontwerpen en meehelpen zoeken naar een drukker voor onze merch.

Actie: Ik heb voor dit main project dus veel deskresearch gedaan. Eerst heb ik alles uitgezocht over hoe nou een webshop werkt. Daarna gekeken naar de website zelf; wat gebruiken mensen voor een payment system, wat voor een thema gebruiken ze, welke hosting gebruiken ze, hoe presenteren zij hun merch op de website en hoe zij het verkopen.

Toen dat allemaal uitgezocht is de website opgestart, alle add on’s die wij hadden gevonden tijdens de research zijn toegepast en toen kon het vormgeven van de website beginnen. Toen de site bijna klaar was voor de test was er een belangrijke pagina verwijderd waardoor de hele site plat lag, door deze fout moest de site opnieuw opgebouwd worden. Gelukkig wist ik nog hoe alles ongeveer zat dus dat was in een paar uur weer geregeld.

Tussentijds had ik nog met Marijn naar het ontwerp (zijn leerdoel) en het bestellen/drukklaar maken van de merch. Ik had daarvoor een bestandje gemaakt voor Marijn zodat hij op die afbeelding kon verder bouwen.

Nadat alle producten klaar waren is de website verder gemaakt door alle producten erin te zetten. Ik heb place holders gemaakt om te testen of alles perfect werkt. Marijn heeft later alle producten en zijn gegevens op de site gezet. Daarna was alles klaar om te testen, tijdens de test fase kwam ik nog wel een aantal dingen tegen dus die zijn gelijk gefikst tijdens het testen.

Resultaten: De resultaat is de uiteindelijke website. Ik ben zeer tevreden met hoe alles is geworden op de website. Alles loopt goed over met de artiest zijn stijl en de producten.

Reflectie: Ik ben erg tevreden met de website. Tuurlijk zaten er nog wel wat gaten in de weg waardoor de rit naar het eindresultaat niet soepel verliep maar we zijn gekomen waar we wilden zijn. Ook ben ik tevreden met de samenwerking tussen Marijn en ik, iedereen heeft zijn ding gedaan wat hij wilde doen en er waren genoeg overleg momenten waarin wij samen aan het werk gingen.

Ik heb geleerd hoe ik nu een webshop moet opzetten in wordpress aan de hand van een thema. Eerst kon ik dit nog niet maar door veel oefenen heb ik dit nu aardig onder de knie, ook weet ik nu hoe je alles moet regelen voor een webshop. Denk dan aan betalen, producten toevoegen etc.

Door mijn kleine voorkennis in wordpress kon ik mij vooral focussen op de nieuwe dingen voor mij zoals een shop openen in wordpress. Zo begon ik niet gelijk bij de basis maar kon ik de basic dingen snel regelen en focussen op wat echt belangrijk was.

Transfer: De volgende keer ga ik mij toch iets meer focussen op het technische aspect van wordpress, wij hadden nu een thema gekocht maar misschien was het ook wel een uitdaging geweest om hem van de grond zelf op te bouwen. Ook had ik mij iets meer willen focussen op de SEO, maar dit kan natuurlijk ook als een main/side project voor de volgende periode.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

S.T.A.R.R.T. reflectie: side project fotoshoot

Situatie: Als side project heb ik gekozen om een fotoshoot te regelen voor de merch. Hierbij kon ik dan mijn fotografie skills verbreden, mijn lightroom skills oppoetsen, mijn eigen spiegelreflex testen en ook kon ik meemaken hoe je nou merch op de foto moet zetten.

Taak: Mijn taak was een shoot van begin tot eind regelen. Dus ik moest een goede locatie zoeken, props voor bij de shoot indien mogelijk zodat het niet te saai werd, de foto’s maken natuurlijk en ze na bewerken in lightroom.

Actie: Eerst ging ik een beetje opzoek op het internet naar een goede locatie voor een shoot. Eerst mij laten inlezen wat geschikt was voor een kleding lijn en daarna op maps kijken waar je in Sneek dat goed zal kunnen doen. Op de dag zelf zijn wij naar het industrieterrein gegaan en hebben wij samen een mooie locatie gevonden. Ik heb eerst onder begeleiding van Marijn een paar composities opgezet voor de shoot en daarna alles geschoten. Eerst de artiesten alleen met de merch aan en daarna om de auto heen om toch een scene te creĆ«ren. Eerst heb ik de foto’s gemaakt die ik in mijn hoofd had en daarna heb ik foto’s gemaakt die zij graag wilden. Na de shoot heb ik gelijk alles door lightroom gehaald zodat ze toch wat mooier eruit zien. En uiteindelijk zijn er een paar foto’s als uiteindelijke foto’s gekozen uit die selectie.

Resultaten: Een aantal resultaten zijn al eerder genoemd in dit verslag. Maar alle resultaten zijn pas deelbaar als alles uitgebracht word. Dus ik heb wel mijn meest favoriete resultaten in mijn portfolio gezet.

Reflectie: Ik ben erg tevreden hoe de shoot ging. Alles ging precies volgens de planning en ik ben echt blij met de resultaten. Door deze opdracht heb ik goed kunnen werken met mijn nieuwe camera, nu weet ik ook hoe je een shoot moet opzetten met een bepaald product/thema en mijn vaardigheden in lightroom nog kunnen verbeteren. Dit gaat mij zeker verder helpen mocht ik ooit verder gaan met shoots doen.

Transfer: De volgende keer kan ik misschien wat meer lensen meenemen voor wat meer effecten, dat je een serie hebt met compleet andere foto’s/invalshoeken. Voor de rest zal ik niet veel veranderen met hoe het ging.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

S.T.A.R.R. reflectie: Digitale vaardigheden

Situatie: Tijdens mijn main en side project heb ik mijn digitale vaardigheden in de vorm van wordpress verbeterd en het beheersen van mijn camera voor de shoot.

Taak: Het ontwikkelen van mijn digitale vaardigheden door middel van oefenen in wordpress en tijdens de shoot met mijn camera.

Actie: Mijn acties hiervoor waren; heel veel oefenen en dingen proberen op de website. Als iets fout ging nou gewoon opnieuw beginnen net zo lang tot het iets deed. Tijdens de shoot ging het net zo, foto niet goed? Opnieuw net zo lang tot er een hele nette tussen zit.

Resultaten: De resultaten zijn; de webshop die nu klaar is voor release en de foto’s die uit de shoot zijn gekomen.

Reflectie: Ik heb erg blij met hoe alles is gelukt. De website ziet er goed uit en werkt goed, de foto’s zijn goed gelukt en de artiesten waren er blij mee, nou wat wil je nog meer. Maar door alle drukte heen ben ik vaak vergeten een blog te schrijven. Dit ga ik voor de volgende periode toch iets meer proberen bij te houden zodat de updates overzichtelijk blijven.

Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

Nou dat was het eindelijk je bent bij het einde, bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Kusjes ya boy Emiel Pit

Categorieƫn: portfoliosemester 2