Dit is mijn portfolio van periode 3 hierin kijk ik terug hoe ik alles heb ervaren en wat ik heb gedaan voor dit project.

Periode nummer 2 zit er ook weer op. In mijn portfolio kan je lezen wat ik heb gedaan voor dit semester (een samenvatting van mijn blogs), mijn gemaakte uren en een starrt reflectie. Het is nog al veel dus ga er goed voor zitten. Dit keer heb ik het project niet alleen gedaan maar met Marijn. Ons project was een merch website opzetten, merch ontwerpen en daar een promotie shoot voor doen. De website opbouwen en de shoot waren mijn leerdoelen.Hoi je hebt mij gevonden! Ik ben hier als witregel

De stappen naar het eind resultaat.

Voor elke stap die ik heb gezet heb ik een blog gemaakt.

Stap 1: De eerste stap van het project natuurlijk een stappenplan maken. Hoe ga ik dit project aanpakken, wat komt er allemaal bij kijken, wat wil ik deze periode leren en wat moet er allemaal gebeuren om het af te ronden. Ik heb eerst opgeschreven wat ik wil gaan leren en daarna een stappenplan gemaakt.
Dit is terug te lezen op:  https://emielpit.nl/hoe-wat-waarom-deel-periode-3/

Stap 2: Stap nummer twee was nadenken over wat voor soort bedrijf ik zou willen beginnen. Toen ik een paar verschillende branches had gevonden heb ik daar deskresearch naar gedaan. Ook heb ik de ideeën voorgelegd aan vrienden om te kijken wat zij er van vonden
Dit is allemaal terug te lezen op:  https://emielpit.nl/voor-mezelf-beginnen-maar-waarin/

Stap 3: Ik wilde graag meer weten hoe het was om een bedrijf te hebben in de verschillende soorten branches waar mijn passie ligt. Daarom heb ik twee personen geïnterviewd, iemand die in vintage handelt en iemand met een marketing/vormgeef bureau.

Voor het eerste interview heb ik Bert geinterviewd. Bert heeft een winkel waarin hij vintage, curiosa en oude voertuigen verkoopt.
Dit interview is terug te lezen op:  https://emielpit.nl/interview-met-bert-van-garage20/

Stap 4: Stap vier was interview nummer twee. Dit keer met Rene van OND media. OND is een bureau wat zich richt op marketing en het ontwerpen van verschillende middelen.
Dit interview is terug te lezen op: https://emielpit.nl/interview-met-rene-van-ondmedia/

Stap 5: Voor stap vijf heb ik onderzoek gedaan naar de voor en nadelen per bedrijfsidee. Deze heb ik voor mijzelf even op een rijtje gezet zodat ik een duidelijk overzicht had voor mijzelf wat ik kan verwachten als ik het ga opstarten.
Dit is terug te lezen op:  https://emielpit.nl/de-voor-en-nadelen/

Stap 6: Stap zes was desk research doen naar wat echt belangrijk is als je een bedrijf begint. Dit heb ik globaal onderzocht wat eigenlijk geldt voor beide branches. Ook heb ik een stappenplan gemaakt voor mezelf van hoe je het beste een bedrijf kan beginnen.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/de-belangrijke-zaken-van-het-beginnen-van-een-bedrijf/

Stap 7: Stap zeven was nadat ik genoeg wist over het beginnen van een bedrijf kon ik een start maken met opzetjes maken per bedrijfsidee. Samen met uitleg over de onderneming, wat ik nodig zal hebben om te starten, hoe dit kon regelen en als laatste een logo en beeldmerk opzetten.

Het eerste opzetje is voor het vormgevings bedrijf genaamd PIT. Alles over dit merk is terug te vinden op: https://emielpit.nl/bedrijf-1-pit-grow-your-brand/

Stap 8: Stap acht is eigenlijk hetzelfde als stap zeven maar dan voor mijn andere bedrijfsidee. THE BARN vintage & curiosa. Het bedrijf wat handelt in vintage & curiosa.
Alles over dit merk is terug te vinden op: https://emielpit.nl/bedrijf-2-the-barn-vintage-curiosa/

Stap 9: Stap negen was de laatste stap en ook gelijk mijn conclusie die ik heb getrokken aan het einde van dit project. Hoe ik het veder ga aanpakken. Gezien het corona virus heb ik er voor gekozen om niks op te pakken omdat het niet slim is om nu een bedrijf te starten.
Dit is terug te lezen op: https://emielpit.nl/eind-conclusie-over-een-bedrijf-beginnen/

Logboekje/urenbank

Dit zijn mijn gemaakte uren met de taak die ik heb uitgevoerd

Resultaten beeldmerken bedrijven

Hier onder staan de resultaten van de beeldmerken die ik heb gemaakt voor mijn fictieve bedrijven. Ik heb het zo ontworpen dat het beeldmerk en de tekst zo los kan staan. Om meer variaties en onderbouwing te lezen kan je naar de volgende blogs.
Voor PIT.:https://emielpit.nl/bedrijf-1-pit-grow-your-brand/
Voor THE BARN: https://emielpit.nl/bedrijf-2-the-barn-vintage-curiosa/

S.T.A.R.R.T. reflectie: main project een eigen bedrijf beginnen

Situatie: Voor coaching moest ik eigen project opzetten waarin jij als online contentcreator kan ontwikkelen op het gebied van ondernemen en juridisch. Ik had gekozen om onderzoek te doen naar het beginnen van een bedrijf; kijken naar wat voor soort bedrijf ik zal willen beginnen, wat er allemaal bij komt kijken en alvast een klein plan opstellen per bedrijfsidee. Ik heb dit gekozen omdat ik wel graag een eigen bedrijf wil starten en het leek mij interessant om er onderzoek naar te doen.

Taak: Mijn taak dus mij verdiepen in de wereld van het starten van een eigen bedrijf. Eerst heb ik gekeken hoe dat nou eigenlijk werkt een bedrijf beginnen, gekeken naar wat voor soort bedrijf ik zal willen starten, wat er bij die soorten bedrijven bij komt kijken en uiteindelijk twee bedrijfsplannen opzetten.

Actie: Ik heb voor dit main project dus veel deskresearch gedaan. De eerste stap was nadenken over wat voor soort bedrijf ik zou willen beginnen. Toen ik een paar verschillende branches had gevonden heb ik daar deskresearch naar gedaan. Deze ideeën heb ik uitgewerkt en voorgelegd aan vrienden kom te kijken wat zij er van vonden.

Toen ik eindelijk wist wat voor soort bedrijf ik wel zal willen starten heb ik soort gelijke bestaande bedrijven opgezocht. Ik heb deze benaderd of ik ze mocht interviewen. Door de interviews ben ik meer te weten gekomen over hoe het is om een bedrijf te beginnen in de desbetreffende branche.

Daarna heb ik gekeken naar de voor en nadelen van de soorten bedrijven zodat ik voor mezelf een idee had wat ik kan verwachten. Ook heb ik voor mijzelf een blog opgezet voor het starten van een bedrijf zodat ik daar rekening mee kan houden.

Als laatste opdracht heb ik per bedrijfsidee nog een plan gemaakt samen met een beeldmerk en logo. Stel ik pak het door kan ik het plan gebruiken als richtlijn en het logo en naam alvast gebruiken.

Resultaten: De resultaat is eigenlijk de hele reeks aan blogs die leiden tot de conclusie. Het resultaat is kort gezegd de loopbaan en de stappen die ik heb gezet om dit te halen.

Reflectie: Ik ben erg tevreden met hoe ik alles heb afgerond. De bedrijfsplannen zijn goed gelukt, de beeldmerken en logo’s zien er super uit en ik weet nu zeker wat ik wil en hoe ik het verder kan aanpakken.

Ik heb nu veel meer geleerd over het juridische aspect van het starten van een bedrijf. Dit is ook informatie die ik later kan toepassen of kan delen met vrienden die er over nadenken om een bedrijf te starten. Door dit project ben ik meer gaan nadenken over het beginnen van een bedrijf en of het echt iets voor mij is.

Voor het maken van het plan, offerte en de logo’s kon ik mijn eigen ervaring toepassen. Ik heb al redelijk veel ervaring met het maken van huisstijlen, op het MBO moest ik ook een aantal ondernemingsplannen en offertes opstellen. Dit kon ik zeer goed toepassen aan dit project.

Transfer: Door het corona kon ik mijn ideeën niet echt presenteren. Dit stukje mis ik toch wel omdat het mij wel goed leek als ervaring. De volgende keer zal ik het toch kunnen proberen om het online te presenteren of te delen. Maar omdat ik het zo wel goed vond heb ik het zo gelaten.

S.T.A.R.R. reflectie: side projects; juridisch aspect & imago van jouw bedrijf

Situatie: Als side project heb ik gekozen om het juridische aspect van een bedrijf te onderzoeken en te kijken hoe ik mijn bedrijf op de kaart wil zetten. Hoe wil ik dat mensen mijn bedrijf zien.

Taak: Mijn taak was dus onderzoek doen naar het juridische aspect, onderzoek doen naar hoe ik mijn bedrijf wil laten zien en het uitwerken.

Actie: Ik heb eerst onderzoek/deskresearch gedaan naar waar je allemaal op moet letten als je een bedrijf gaat beginnen. Dingen zoals; offertes, voorwaarden maken, zakelijk rijden, garantie geven en de stappen van hoe je een bedrijf begint. Ik heb hier uiteindelijk een blog van gemaakt en een voorbeeld offerte.

Voor het imago creëren heb ik onderzocht wat voor soorten kleuren en vormen wat uitstraalt. Ik heb daarna gekeken wat bij welk bedrijf past en welk imago ik wil uitstralen. Ik heb dit toegepast in de uiteindelijke uitwerken.

Resultaten: De resultaten van het juridische aspect zijn het blog wat ik er voor heb geschreven en de offerte die ik heb gemaakt. Voor het imago creëren zijn het de logo’s en de onderbouwing per logo en beeldmerk.

Reflectie: Ik ben erg tevreden met hoeveel ik nu weet over de juridische aspecten die eerst nog onduidelijk voor mij waren. Ik heb er erg veel van geleerd en nu weet ik ook wat mij te wachten staat.

Voor het imago creëren ben ik zeer tevreden met hoe de logo’s en beeldmerken zijn geworden. Ze zien er zeer goed uit en het brengt precies over waarvoor het bedrijf staat. Het onderzoek ernaar heeft zeer goed geholpen met het eind resultaat.

Nou dat was het eindelijk je bent bij het einde, bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Kusjes ya boy Emiel Pit